FTX-aggregat

FTX-ventilation med den senaste tekniken och optimerad energiåtervinning kan vara lösningen på ditt problem med ventilationen. Tyvärr är ventilationen i många svenska bostäder idag långt ifrån optimal, den är ofta usel. Kalldrag och instängd luft är vanligt och den dåliga luften påverkar oss negativt. Ett modernt FTX-aggregat förbättrar avsevärt luftcirkulationen i ditt hem. Hos oss kan du hitta allt som behövs för FTX och ventilationsaggregat från välkända tillverkare som Systemair, Acetec, Fläkt Woods, Östberg Heru, Flexit och REC Temovex till konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet.
Pointing
image 1
upp till

20% rabatt

FTX aggregat och installation

Våra nya FTX aggregat har blivit en riktig storsäljare, kanske för att de är gjorda med den senaste miljövänliga tekniken och har högre luftflöden samt mycket tystare och användarvänligt. Dessutom med en mycket energieffektiv värmeväxlare.

Installation av ett nytt FTX aggregat

med den nya miljövänliga tekniken kan vara lösningen på dina ventilations problem. Ett energieffektivt FTX system i ditt hem förbättrar ventilationen och luftcirkulationen, men även komforten avsevärt. Det är dessutom en effektiv lösning mot höga radonnivåer, det är också väldigt bra för personer med allergier. Hos oss på FTXVentilation hittar du allt som behövs för ett komplett FTX-system med överlägsen värmeåtervinning, svensktillverkade ventilationsaggregat från välkända tillverkare som Acetec, Systemair, FläktWoods, Swegon, Östberg och Komfovent till väldigt konkurrenskraftiga priser och bra garantier.

img df
img 456

Vi hjälper dig

att byta till den energieffektiva och miljövänliga FTX-tekniken. Våra svensktillverkade FTX-aggregat som är perfekta för ventilation i villor, lägenheter, hus samt kontor och andra arbetsplatser.

När vi installerar ett nytt modernt FTX-aggregat hjälper vi dig att få fart på omställningen till ett hållbart samhälle genom att skapa bostäder som är riktigt klimatanpassade.

Det händer väldigt ofta att vi kommer till bostäder där ventilationen fungerar dåligt av många olika anledningar. Till exempel ett äldre FTX-aggregat som fungerar dåligt och är slitet med tappad prestanda som följd. Det här leder till att det ofta uppstår problem med fukt och mögel. Sambandet mellan dåligt fungerande ventilation och allergier och astma är tydliga enligt Carl-Eric Hagentoft, professor i byggnadsfysik vid Chalmers.
img4

FTX-aggregatet är ett aggregat som används för att producera FTX-energi. FTX-energin produceras genom att elektroner skickas mellan två elektriska poler. FTX-energin kan användas för att producera el, värme eller kyla.

FTX-aggregatet fungerar genom att kombinera luft och vatten för att producera värme. Den luft som används kommer in genom en luftintag och passerar genom en vattenburen värmeväxlare.

FTX-aggregaten behöver bytas ut när de inte längre producerar tillräckligt med värme eller när de har något fel.

FTX-aggregaten håller normalt i cirka 10 år.

FTX aggregat använder elektricitet för att producera kyla. Genom att kyla luften genom kondensering av vatten, kan FTX aggregat producera kraftfulla fläktar som kan suga in luft och förstärka den med kyla.

FTX kan sparar upp till 50% energi jämfört med traditionella belysningen.

FTX aggregat kan placeras på olika sätt beroende på vilken typ av aggregat det är. Vanligtvis placeras FTX aggregat i en väggkonstruktion, men det kan också placeras i taket.

Det är svårt att säga exakt hur mycket ftx-aggregat kostar, eftersom det beror på vilket aggregat du väljer och vilken typ av installation det krävs. Priset på ftx-aggregat ligger vanligtvis mellan 10 000 och 50 000 kronor.

Installationen tar cirka 2-3 timmar.

Fördelar med FTX-aggregat:

– Lågt buller 

– Hög verkningsgrad 

– Låg energiförbrukning 

– Låg driftstemperatur

 – Låg vikt 

– Bra prestanda 

– Lång liv

Har du ett äldre aggregat och det kanske är dags att uppgradera din ventilation med ett nytt som har den ”senaste tekniken”?

Tveka då inte att kontakta oss. Vi hjälper dig att välja ett aggregat med den nya miljövänliga teknologin som går att installera i din bostad utan störande ingrepp.
women-1 1

Få ett gratis prisförslag!

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

    Skicka in din förfrågan

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.